Orbán: Kásler Miklós eredményei történelmiek

2020. május 22., 08:48

Szerző:

Sikeresen védekezett az ország, sőt, a jobb anyagi helyzetben lévő országokat is messze felülmúltuk a védekezésben

– jelentette ki szokásos pénteki megnyilatkozásában Orbán Viktor az állami rádióban. A kormányfő szerint, noha büszkék lehet, de mégiscsak emberek haltak meg. nehéz időszakon vagyunk túl – jelentette ki.

Fotó: Facebook/Orbán viktor

Fotó: Youtube

Természetesen nem maradt ki az ellenzék ekézése: úgy véli, a baloldalt leszámítva mindenki összefogott. „A baloldal lépten-nyomon belekötött a kórházakba, a védekezést irányító szakemberekbe.

Most megkapják a magukét, mert szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt.”

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint az ország összes többi állampolgárra mindent megtett a védekezés sikeréért.

Megkapták a magukét az ellenzéki polgármesterek. A kormányfő szerint azok a baloldali polgármesterek, akik pártjaik utasítását teljesítették, rosszul teljesítettek.  

„Ilyen körülmények között nincs értelme pártpolitikai utasításokat követni, egy dolog kell, összefogás, egység, közös védekezés és a polgármesterek, akik így döntöttek mindegy, hogy melyik párthoz tartoztak, kivétel nélkül jól teljesítettek” – fogalmazott.

A rendkívüli jogrenddel kapcsolatban azt mondta, ez legjobb döntései egyike volt. Mint mondta, neki annyiban volt segítség ez, hogy nem kellett egy rendelettel bemenni a parlament elé „a baloldali ellenzékkel huzakodni, meg veszekedni, hanem úgy, ahogy a helyzet megkívánta, ha kellett, tudtam reagálni.” (Orbán Viktornak és a Fidesznek kétharmados, alkotmányozó többsége van az Országgyűlésben – A szerk.)

Ez a gyorsaság aranyat ér, csakúgy, mint a rendkívüli jogrend

– hangoztatta. Amire később már nem is lesz szükség, mivel a járványveszély csökken és nem lesznek a nyáron tömeges fertőzések.

Megerősítette, a helyén marad az operatív törzs, annak minden nap követnie kell az eseményeket.

Orbán Viktor szerint most a védőtávolságok megtartása az egyik legfontosabb feladat.

„Kásler miniszter úr érdemei történelmiek.”

– jelentette ki.

Ezt követően hosszasan dicsérte az EMMI vezetőjének munkáját. Lényegében azt mondta, Kásler Miklós döntései alapján tudott olyan döntéseket meghozni, melyeknek alapján mindenkit megelőztünk a védekezésben, ráadásul ez jobban is sikerült.

A miniszter megérzéseit ösztönszerűnek nevezte.

Amikor azonban arról volt szó, hogy 9sszesen 173 ezer olyan magyar van, aki nem talál munkát, és a kormányhoz fordultak segítségért – megoldásként 200 ezerre emelték a közmunkában foglalkoztathatók számát, továbbá 3 ezer katonának álló emberre is számítanak –, Orbán furcsa kijelentést tett, azt mondta,

magabiztosabb, „fickósabb, macsósabb így péntek reggel”,

így látja, mi fog történni. 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.