Orbán Viktor a WHO európai vezetőjével tárgyalt

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a WHO-igazgató azt mondta, az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni.

2021. április 22., 10:14

Szerző:

A sikeres magyar oltási kampányról, az újraindításról valamint Magyarország és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közötti kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója csütörtökön Budapesten - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, majd kiemelte: Hans Kluge elismerését fejezte ki Magyarország járványügyi védekezése kapcsán.

A megbeszélésen a vezetők egyetértettek abban, hogy a gazdaságot és az életet fokozatosan kell újraindítani. A WHO-igazgató szerint az iskolákat kell a legkésőbb bezárni és a legelsőként kinyitni. Orbán Viktor ezt követően ismertette az ország újraindítására vonatkozó elképzeléseket.

Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak - húzta alá Hans Kluge, hozzátéve: életmentő eszközként kell a vakcinára tekinteni. Ezt a témát nem lehet geopolitikai kérdéssé tenni, hiszen az oltás az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére, és minden vakcina hatékony - hangsúlyozta a WHO európai vezetője és a magyar miniszterelnök.

 (Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)