Megszólalt a nemzeti konzultációról Orbán Viktor

Elmondta a részleteket.

2021. augusztus 2., 10:46

Szerző:

A miniszterelnök feltöltött egy videót a Facebookra, és elmondta a nemzeti konzultáció részleteit. Orbán Viktor arra kér mindenkit, hogy töltse ki, mert ez segít abban, hogy a legnagyobb egyetértéseben hozzanak a magyarok számára fontos döntéseket. A nemzeti konzultációban a többi közt szó van a migrációról, családtámogatásokról, és a befizetett adóvisszatérítésről is.

„A nemzeti konzultáció nem egyetlen kérdésről szól. Érinti a minimálbér emelésének kérdését, szól a családtámogatásokról, a befizetett adóvisszatérítésről, a hitelmoratóriumról, a migrációról és persze a gyermekek védelméről szóló törvényről is. A nemzeti konzultáció a járvány utáni életünk szinte összes fontos kérdését érinti. Hallgassuk meg egymást! Kérem, töltsék ki a nemzeti konzultációt, hogy a legnagyobb egyetértésben hozhassuk meg a hazánk számára fontos döntéseket” – mondta Orbán Viktor a Facebookon megosztott videóban.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.