Orbán sajtófőnöke megerősítette, hogy a miniszterelnök szerdán Brüsszelbe megy

2018. április 30., 14:27

Szerző:

Manfred Weber európai néppárti (EPP) frakcióvezető márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, aki az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól tájékoztatja a Fidesz európai pártcsaládjának vezetőit, és aktuális uniós kérdésekről is tárgyalnak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, aki arról egy szót sem szólt, amit német lapok már megírtak: tisztázó beszélgetésre hívják Orbánt.

A Der Spiegel értesülése szerint Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber frakcióvezető azt szeretnék megtudni a frissen újraválasztott magyar kormányfőtől, hogy folytatni kívánja-e Magyarország átalakítását „illiberális demokráciává”.

„Vannak korlátok, amiket neki (Orbán Viktornak) is tiszteletben kell tartania. És ezt világossá akarjuk tenni a számára” — idézi a lap Manfred Webert.

Ezzel szemben Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán csak Weber márciusi budapesti látogatását viszonozza szerdán Brüsszelben és az új nemzeti kormány céljairól, a következő évek feladatairól, és aktuális uniós kérdésekről is tárgyalnak majd, amellett, hogy téma lesz Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzése, a határok és az európai emberek megvédése is.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.