Orbán magához hivatta a főispánokat

Megbeszélést tartott az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban hétfő reggel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. szeptember 18., 10:09

Szerző:

Az eligazításon részt vett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is. Orbán Viktor szerint kormánya már sokszor bebizonyította, hogy nehéz időkben is képes kezelni a kihívásokat, most is mindent megtesznek családok, a munkahelyek és a gazdaság védelme érdekében.

„A főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk” 

– idézte a kormányfő szavait Havasi Bertalan.

(Kiemelt képünk: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) megbeszélést tart az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval (háttal) és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral (b) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 18-án. A kormányfő mellett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3, takarva) és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)