Orbán: január 11-e után is maradnak a korlátozások

2021. január 8., 08:01

Szerző:

Kevés a vakcina az országban, ezért februárig meghosszabbítják a korlátozásokat - jelentette be a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában. 

42 ezer 549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig – jelentette be Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor. 80 ezer főnek elegendő vakcina érkezett az országba, ez kevés, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy február 1-ig maradnak a jelenlegi járványügyi korlátozások. A középiskolákban továbbra is marad a távoktatás. 

"Bár az Unióval megállapodtunk, hogy majd küldik a vakcinát, de ez olyan lassan megy, hogy inkább szerezni kell" - mondta, hozzá téve, hogy továbbra is tárgyalásban állunk Oroszországgal, Izraellel és Kínával. "Az Unióval az a baj, hogy szépen beálltunk a sorba, ahogy kell, feliratkoztunk 17 millió adag rendelésre, a központ valamit tárgyalt, és most ülünk itt és várunk, hogy jöjjön az oltóanyag. Ez frusztrál" - mondta Orbán, hozzátéve, hogy gratulál a briteknek a gyors oltáshoz, továbbá, hogy kérdőre fogja vonni Brüsszelt. A miniszterelnök szerint a tagállamokra kellett volna bízni az oltóanyag beszerzését. 

"Azt, ami most Amerikában történt, azt mi ismerjük" - mondta Orbán a washingtoni eseményekről, aki szerint "a baloldal Magyarországon is próbálkozott erőszakkal, a Parlament épületét rendőrsorfallal kellett megvédeni a tüntetőktől." 

 

 

 

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.