Orbán Gáspár belépett a Honvédségbe, a miniszterelnök is megjelent az eskütételen

2019. június 13., 15:18

Szerző:

Szerződéses katonai állományba vonult Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök egyetlen fia – szúrta ki a 444 a Szolnok TV felvételein. A riport a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának eskütételét mutatja be,

amelyen egyébként nem hangzik el, hogy az eseményen az Orbán család férfi tagjai mind megjelentek.

Fotó: Szolnok TV

Orbán Viktor és apja, Orbán Győző is a többi katona családtagjával szemlélte az esküt a hátsó sorokból. A riportban szó esik azonban róla, hogy

a katonák olyan kiképzést kaptak, amely alkalmassá teszi őket az illegális migráció megállítására is, amely „most az egyik legfontosabb feladat”.

Érdekesség, hogy az eskütételről beszámoló hivatalos oldal, a honvedelem.hu úgy válogatott képeket, hogy azon sem Orbán Gáspár, sem apja és nagyapja nem látszik. A szolnoki Szoljon korábban közölt egy galériát az eskütételről, de a képeket végül eltávolították.

Orbán Gáspár felnőtt pályafutása az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen kezdődött, ahol jogi diplomát szerzett, de nem helyezkedett el jogászként. A miniszterelnök fia profi futballal is próbálkozott, de 2014-ben befejezte karrierjét. Ezután a Felház nevű, fiatalokat megcélzó keresztény-karizmatikus közösség szervezésébe kezdett, amelynek az egyik vezetője volt. 2019-ben azonban a Felház befejezte a működését.