Orbán csokinyulakat vett egy idegengyűlölő nénitől, hogy azzal tolja le idősebb Lázár tokaszalonnáját böjt után

2018. március 20., 12:34

Szerző: Bárkay Tamás

– Nem akarunk szerencsi csokoládé nélkül hazamenni – köszöntötte Orbán Viktor a szerencsi szerencsicsoki-mintabolt vezetőjét kedves királyi többesben.

– Ne is tessenek – reagált az ősz szerencsi boltvezető.

A miniszterelnök kampánykörútján toppant be Szerencsre tegnap, ahol az egybegyűltek nagy meglepésére elmondta: nem egyszerűen egy választást kell megnyerni, hanem az országot kell megvédeni és a jövőt bebiztosítani, Európa komoly bajban van, de mi még álljuk a sarat, nem lehetett minket megfélemlíteni, továbbá ne adjuk méltatlan, a hazát megvédeni képtelen vagy arra nem is vállalkozó emberek kezébe Magyarország sorsát. 

A fellépés után beugrott a mintaboltba, hogy Lázár János apjának szalonnája és kolbásza mellé valami nívós édesség is kerüljön a családi asztalra, az embert próbáló böjti hetek után. Az emberközeli találkozást videóra vették, lásd alant. 

– Első kérdés, hogy nyúl van-e? Vagy csak tojás van? – fűzte tovább a csevej lágy fonalát eszerint Orbán.

– Nyúl is van, tojás is – lepte meg hősünket a fogyasztói társadalom önérzetes tagjának hangján a fonal másik végét megragadó eladónő. 

A miniszterelnök bespejzolt egy adag delikátot, valaki nyilván fizetett is értük, majd a nép fiának hangján, ahogy csak ő tudja, megkérdezte, mit visznek az emberek. Konyakmeggyet, macskanyelvet – tudta meg, majd ezekből is betárazott.

A videó csúcspontján ismét felbukkan a boltvezető, sőt b. neje is, előbbi kedves szavak kíséretében egy aktatáska méretű, nemzeti színekkel ékesített nejlonba rejtett, ősi magyar recept szerint készült mogyoróscsokis dobozt nyújt át a spontán látogató Miniszterelnökúrnak ajándék gyanánt. – A hölgyeknek – rebegi. 

– Megmondom őszintén, hogy a feleségem óriási mogyoróscsoki fogyasztó – mondja erre Orbán, és hallatszik a hangján, hogy ezzel a gyenge szöveggel szeretne kisírni még két-három ilyen dobozt. 

De nem kap.

Azért illedelmesen elköszön így is:

– Hálásak vagyunk, hogy nem engedték, hogy az egész...

– ...nem jutott ebek harmincadjára, vagy még rosszabbat ne mondjunk, idegeneknek... – válaszolt a feleség, aki legvégül biztosította a kormányfőt, hogy imádkozik és hajrá Szerencs, hajrá Magyarország. 

Gyönyörű: