Orbán: A terv készen áll!

A miniszterelnök tíz pontot tett közzé a Facebookon, amivel lokális kivétellé válhat Magyarország egy globális recesszió idején.

2022. július 27., 17:59

Szerző:

A terv készen áll! – közölte Orbán Viktor közösségi oldalán, amihez tíz pontban közölte a megoldást, hogyan váljon lokális kivétellé Magyarország egy globális recesszió idején. Eszerint:

  1. Megvédjük a határainkat.
  2. Családalapú társadalmat építünk.
  3. Fejlesztjük a hadiiparunkat és a hadseregünket.
  4. Diverzifikáljuk az energiaforrásainkat.
  5. Kihasználjuk a technológiai váltást.
  6. Növeljük a külföldi tőkebeáramlást.
  7. Kihasználjuk a tranzitgazdaságban rejlő lehetőségeket.
  8. Megőrizzük Magyarország politikai stabilitását.
  9. Stabil szellemi alapok: nemzeti gondolat, nemzeti érzésvilág és kultúra.
  10. Együtt maradunk és megőrizzük nemzeti ambícióinkat.

Arról, hogy ezen pontok hogyan lesznek megvalósítva, az nem derült ki.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.