Önkormányzati megbízás Tiborcz legújabb cégének

Két hónapja vásárolt meg Orbán Viktor veje egy újabb céget, s a Közbeszerzési Hatóság adatbázisában máris találtunk egy megbízást, amit ez a cég nyert a szekszárdi önkormányzat projektjében. Közben a Népszabadság, hogy Orbán Ráhel férje hatalmas jutalékokat vett fel, mielőtt kiszállt volna a tavaly több milliárdos közbeszerzési megbízásokat elnyert cégeiből.

2015. május 30., 16:16

Juhász Péter az Együtt önkormányzati képviselője a Népszabadság által megírt Tiborc-jutalékok kapcsán így fogalmazott a Facebook-oldalán:

Így kell nulla munkával egy rakás pénzt keresni csak azzal, hogy Orbán veje vagy. Tiborc első körben több milliárd forint értékben sorra megnyerte a közbeszerzéseket, és mielőtt bármit meg kellene valósítani belőle, eladja a cégeit. Ügyes. Orbán erre utalhatott a tegnapi értékelőn: „átvezettük az országot a saját érdekek nélkül világból a saját érdekek világába”.”

A képviselőnek igaza lehet, a miniszterelnök veje úgy tűnik tud valamit, amit más nem: az általa márciusban megvett cég, a HCS Experts Kft. teljesítménye a tulajdonosváltás után szinte azonnal lendületet vett. A Közbeszerzési Hatóság oldalán ugyanis

találtunkegy februárban meghirdetett közbeszerzési megbízást, melyet ugyan csak alvállalkozóként, s alig 1-2 millióért, de Tiborcz új cége kapott.( A megbízás teljes összege 15,5 millió, ebből 17,9% Tiborcz cégéé.)

A közbeszerzési pályázatot Szekszárd megyei jogú város önkormányzata írta ki, buszmegállókban kihelyezendő digitális utastájékoztató táblák beszerzésére és beüzemelésére.

Tiborcz HCS Experts nevű új cégéről egyébként a Népszabadság megírta, hogy annak ügyvezetője a tulajdonos testvére, Dr. Tiborcz Péter, aki márciusig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai főosztályvezetője volt.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.