Ön nem beszél magyarul, ugye? – kérdezett vissza Novák Katalin a France24-nek adott interjúban

2018. december 10., 20:18

Szerző:

Az Emmi családügyi államtitkára franciául és angolul is interjút adott a France24-nek. Faggatták Soros Györgyről, a CEU költözéséről, a bevándorlásról, családpolitikáról és a Fidesz nemrég felajánlással létrehozott hatalmas médiabirodalmáról is, amire mind az untig ismert  fideszes szólamokkal válaszolt. fénypont talán csak egy volt – hívja fel a figyelmet a 444 – mégpedig amikor az angol nyelvű beszélgetés egyik pillanatában a riporter, Catherine Nicholson megkérdezte tőle, hogy a jelenleg éppen 426 orgánumból álló fideszes médiabirodalom megalapítása szerinte nem áll-e ellentétben mindennel, amiről a sajtószabadság szól az angol nyelvű interjú. Erre Novák Katalin visszakérdezett:

– Ön nem beszél magyarul, ugye?

– fogta vallatóra a riportert, utána pedig azt fejtegette, hogy Magyarországon még mindig balliberális médiatúlsúly van, mert a legnagyobb napilap, a legnézettebb televízió és a legolvasottabb online hírportál is nagyon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben. A lenti videóban 14:40-nél kezdődik ez a rész.

A francia nyelvű interjúban Novák Katalin nem sütötte el a fenti poént, a válaszát azzal kezdte, hogy Magyarországon teljes sajtószabadság van, aztán azt vágta a riporter, Caroline De Camaret fejéhez, hogy a nyugat-európai újságírók bizonyítékok nélkül vádolják az Orbán-kormányt a sajtószabadság megsértésével. A két interjúról egyébként maga a politikus asszony adott hírt egy Facebook-posztban, és azzal kommentálja őket, hogy „teljesen egyoldalú, előítéletektől hemzsegő módon” készítettek vele interjút „láthatóan végletekig elfogult” riporterek.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.