Szijjártóéknak sejtelmük sincs, hol lehet Semjén Zsolt börtön elől bujkáló, romániai magyar barátja

2019. január 29., 16:13

Szerző:

Nemzetközi körözést adott ki január elején a román rendőrség Olosz Gergely ellen. Az RMDSZ volt Kovászna megyei szenátorát tavaly december 20-án ítélte három év letöltendő szabadságvesztésre korrupcióért a román legfelsőbb bíróság. 

A román sajtóban december 21-én megjelent, hogy a Kovászna megyei rendőrség sehol nem találja a politikust és hamarosan felröppent a hír, hogy – Nikola Gruevszkihez hasonlóan – ez a köztörvényes bűnöző is Budapest vendégszeretetét élvezheti. Tekintettel arra is, hogy Olosz Orbán Viktor támogatását élvezi, Semjén Zsolthoz pedig fiatal kora óta személyes kapcsolatok fűzik.

Olosz Gergely
Fotó: szabadsag.ro

Most a DK-s Vadai Ágnes rákérdezett a külügyminisztériumnál, hogy a magyar hatóságok nyújtottak-e valamilyen menedéket Olosznak, tudnak-e arról, hogy Magyarországon tartózkodik, illetve hogy egyébként elfognák és kiadnák-e a román hatóságoknak, ha felbukkanna.

A külügyminisztérium részéről Szijjártó Péter miniszter helyett Menczer Tamás helyettes államtitkár adott választ Vadainak, a válaszban pedig csak annyit írt, hogy

a nemzetközi és hazai jogszabályok szerint járnak el,

illetve hogy Olosz Gergely hollétéről a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs információja.

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.