Októberben kilő a kenyér ára

Közel lehet a német és osztrák kenyérár.

2022. szeptember 22., 08:56

Szerző:

Magyarországon mérték az unió legmagasabb élelmiszerinflációját augusztusban az egy évvel ezelőttihez képest: a kenyér, a hús, a sajt és számos alapvető élelmiszer nálunk drágult a legjobban.

A kenyér ára messze nálunk drágult a legnagyobb ütemben: az Eurostat adatai szerint augusztusban 66 százalékkal volt drágább a kenyér, mint egy évvel ezelőtt. A második helyezett Litvániában csupán fele ekkora volt a drágulás.

A Magyar Pékszövetség elnöke az RTL híradónknak azt mondta:

a kenyérárak tovább drágulnak, ugyanis lisztár emelkedés még nem állt meg.

A liszt ára háromszorosára emelkedett, nagy mértékben nőttek az energiaárak, a bérek és a logisztikai költségek is, ráadásul információik szerint a liszt árának emelkedése még nem állt meg, ugyanis októberben is emelést terveznek a malomipari vállalatok. Hozzátette: a magyar kenyérárak jóval alacsonyabbak voltak egy éve, mint a környező országokban és még ezzel a drágulási ütemmel sem zárkóztak fel a német vagy az osztrák szintre.

(Fotó: Pixabay)

14:50

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.