Nyomozás indult Fekete-Győr András ellen, mert egy tüntetésen eldobott egy füstgránátot

2019. január 10., 08:37

Szerző:

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya december 18-án nyomozást rendelt el Fekete-Győr András ellen – derül ki abból a levélből, amelyet a hatóság küldött a hvg.hu  kérdésére. A Momentum Mozgalom elnöke december 13-án, az erőszakba torkolló Kossuth téri tüntetésen dobott el egy partikelléknek számító füstgránátot a rendőrök felé. Akkor azt mondta, számít eljárásra, de inkább a fideszes politikusok ellen kellene indítani, most pedig a portálnak azt, hogy hivatalosan még nem tájékoztatták a nyomozásról. 

– Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami csak az erő nyelvén ért, az ne lepődjön meg, ha az emberek visszatámadnak. A felelősség azokat terheli, akik a rendőrsorfal mögé bújva belekényszerítik az embereket abba, hogy csak elzavarni lehessen őket. A felelősség tehát Orbán Viktort és kormányát terheli az utcai ellenállás minden pillanatáért

– fűzte hozzá. A Momentum Mozgalom alelnökét, Donáth Annát egy hasonló partikellék miatt teperték le a földre és állították elő a X. kerületi rendőrkapitányságon.