Nyomozás indult a Margiszigeten szétszórt mérgezett kutyatáp miatt

A médiában számos hír és internetes bejegyzés született arról az elmúlt napokban, hogy a gazdák rosszullétet tapasztaltak kedvenceiken, miután a Margitszigeten sétáltak.

2023. február 10., 08:15

Szerző:

„Hetek óta jönnek a hírek, hogy sajnos több kutya is mérget, valószínűleg mérgezett tápot evett fel a Margitszigeten. Már múlt héten is kitettük sztoriba, de mivel ma délelőtt megint történt egy ilyen eset, inkább kiírjuk posztba is, remélve, mégtöbben látjátok! Nagyon vigyázzatok, inkább ne menjetek mostanában a Margitszigetre!” – írta egy kutyanapközi február 5-én a Facebookon. A posztot számos kutyás oldalon megosztották.

Az ebekre a szokatlan viselkedésen túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző – írta a rendőrség a honlapján. Az esetekkel kapcsolatban bejelentés, illetve feljelentés nem érkezett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást állatkínzás gyanúja miatt.

(Kiemelt képünk: Kutyát sétáltatnak a decemberi napsütésben a Margitszigeten 2020. december 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.