Nyilvános videóban alázza Orbán Viktor az NVB elnökét, aki merte megbüntetni a törvénysértésért

2018. április 13., 17:49

Szerző:

Orbán Viktor Facebook-oldalán pénteken jelent meg az a videó, amelyet a már közzétett kampányfilmekből kimaradó jelenetekből vágtak össze. Jópofának szánt jeleneteket lehet látni benne, egyikük, ahogy a miniszterelnök Patyi Andrást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát, a Nemzeti Választási Bizottság elnökét szívatja, amiért az NVI megbírságolta őt.

Orbán a kisbéri óvodában kampányolt törvénysértő módon még márciusban. A gyerekeket a szülők előzetes engedélye nélkül szerepeltették, noha a választási törvény úgy szól, hogy tilos köznevelési intézményekben politikai tevékenységet folytatni.

A kisbéri videót végül törölni kellett Orbán közösségi oldaláról, a miniszterelnököt pedig 350 ezer forintra bírságolta a Nemzeti Választási Bizottság a törvénysértés miatt. A miniszterelnök ez láthatóan a hiúságába gázolt, hogy Magyarországon néha még vele szemben is betartják a törvényeket, a ma feltöltött videóban többször is viccelődve beszól Patyinak. 

A kisfilm egy olyan jelenettel kezdődik, amikor Orbán és Patyi Tarlós István főpolgármester, Rogán Antal kabinetminiszter és Fürjes Balázs, a kiemelt kormányzati beruházások felelőse társaságában élhetően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új kampuszát járja be. Orbán már az első mondatával odaszúr Patyinak.

– Olvasom az újságban, hogy Patyi megbírságol. Én ezt látom – mondja Orbán, Fürjes vihogása közben.

– Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr – válaszolja megszeppenve a NVB elnöke.

A következő jelenet szintén erről szól.

– Tóni, rosszul tudjuk, hogy Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van? – teszi fel a kérdést a miniszterelnök a kabinetminiszternek.

Patyi láthatóan zavarban van.

A következő jelenetben egy fákra szerelt akadálypálya mellett hajtanak el. Fürjes büszkén  mondja, hogy ő végig is ment a pályán, nem is egyszer.

– Tényleg? Én félek ott fönn egyébként egy szál dróton lógni – vallja be Patyi.

– Nem is neked csinálták, bírság-bajnok – válaszolja Orbán.

A teljes videót itt lehet megnézni.