Nyílt levélben kérik a szombathelyi háziorvosok, hogy nyissák meg az oltópontokat

A járási tiszti főorvos nem jelent meg a bejáráson, így nem tudják elkezdeni az oltást.

2021. március 14., 13:23

Szerző:

Nemény András polgármester március 10-én jelentette be, hogy a kormányhivatallal egyeztetve oltópontokat létesítettek helyi mozikban és múzeumokban, amelynek segítségével mentesíthetik a háziorvosokat a nyomás alól. Csakhogy azóta a járási tiszti főorvos nem jelent meg a bejáráson, így nem kezdődhetett meg az oltás.

A polgármester szerint a működés megkezdése előtt az ő feladata lenne a korábban meghatározott feltételek teljesülésének ellenőrzése. Hozzátette: amennyiben ezt a feladatát a tiszti főorvos elmulasztja, az késedelmet jelent, és ezzel veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét. Harangozó Bertalan kormánybiztos a polgármester telefonhívásaira sem reagál.

Ezt követően szombaton nyílt levelet tettek közzé Szombathely Megyei Jogú város háziorvosai, amelyben megfogalmazták, már februárban jelezték a kormányhivatal felé, hogy rendelőik alkalmatlanok tömeges oltásra, ezért támogatják az oltópontok felállítását - írja az ugytudjuk.hu

„Szakmai elkötelezettségünk, hivatástudatunk és meggyőződésünk arra kötelez, hogy a város által biztosított, berendezett, és csak a tiszti főorvos általi jóváhagyásra váró oltóközpontok megnyitását kérjük. A Szombathely város vezetése által kialakított helyszínek lehetőséget adnak arra, hogy a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, zsúfoltság kialakulása nélkül, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve olthassunk, a leggyorsabb ütemben, ahogy azt a rendelkezésünkre bocsátott vakcinák mennyisége lehetővé teszi" - olvasható a levélben.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Filep István)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.