Ekkor érkezik a megemelt nyugdíj és a családi pótlék

November hónapban a szokásosnál magasabb összeget kapnak a nyugdíjasok, mivel az infláció miatt esedékes nyugdíjkiegészítést, illetve a nyugdíjprémiumot is megkapják a nyugdíjjal együtt. 

2022. november 2., 13:12

Szerző:

A következő családi pótlékot valamint a gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát november 3-án, azaz csütörtökön utalják – hívta fel a figyelmet az Alon.hu. Postai kifizetése esetén várhatóan 2-4 munkanappal később érkezhet meg a pénz.

A november havi nyugdíjakat 11-én pénteken utalja a Magyar Államkincstár. Most a szokásosnál magasabb összeget fognak kapni az érintettek, mert a nyugdíjjal együtt megkapják januárig visszamenőleg az infláció miatt esedékes 4,5 százalékos nyugdíjkiegészítést, illetve a nyugdíjprémiumiumot is, ami ezúttal 10 ezer forint lesz. A mostani kifizetésnél a nyugdíjkiegészítés egy átlagos nyugdíjat 70-80 ezer forinttal dobhatja meg.

(Kiemelt képünk: Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben. MTI/Balogh Zoltán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.