Novák Katalin máris kinevezte a kormány korrupcióellenes hatóságának vezetőit

A kinevezések november 4-étől érvényesek és hat évig szólnak.

2022. november 5., 06:53

Szerző:

 

Még péntek este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Novák Katalin köztársasági elnök Biró Ferenc Pált az Integritás Hatóság elnökévé, Holbusz Tímeát és dr. Dabóczi Kálmánt elnökhelyettessé nevezte ki Windisch Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének csütörtök este közzétett javaslata alapján. A kinevezések mától, november 4-étől érvényesek, és hat évre szólnak – írja a Hvg.hu.

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében hozott törvények egyike szerint az autonóm államigazgatási szervként létrejövő Integritás Hatóság feladata az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálása lesz. Az új vezetőket a hvg.hu már délután bemutatta.

(Novák Katalon az Ohio államban található Franciscan University katolikus egyetemen, a hallgatókkal szervezett találkozón kérdésekre válaszol. 2022. szeptember 28. Fotó: Novák Katalin Facebook oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.