Novák Katalin találkozott Joe Bidennel

Természetesen az orosz-ukrán háború volt a téma.

2023. február 23., 16:05

Szerző:

Joe Bidennel, az Amerikai Egyesült Államok elnökével is váltott pár szót Novák Katalin a Bukaresti 9-ek csúcstalálkozóján Varsóban. A magyar köztársasági elnök Tweetjében azt írta, hogy beszélgetésük során hangsúlyozta a béke mielőbbi elérésének fontosságát, és azt, hogy a magyar emberek is a gyors békekötésben érdekeltek. 

Az amerikai elnök a Bukaresti 9-ek találkozója után a NATO keleti határvidékének megerősítését és az 5-ös cikkely melletti elkötelezettségét emelte ki, addig Novák Katalin köztársasági elnök a békekötés fontosságát hangsúlyozta.

(Kiemelt képünk: Novák Katalin Joe Bidennel beszél a B9-es csúcstalálkozón, Varsóban, 2023. február 23-án. Forrás: Novák Katalin Twitter)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.