Novák Katalin és „családügyi" államtitkársága a népesedési világnap alkalmából a világ túlnépesedésén siránkozik

2018. július 11., 15:57

Szerző:

A túlnépesedés és azzal járó migráció egész Európa és Magyarország biztonságát és kultúráját is veszélyezteti. Afrika 1,3 milliárdos népessége 2050-re várhatóan megduplázódik, és újabb milliók készülnek Európa felé. A magyar kormány álláspontja világos: a migrációt meg kell állítani, a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, Európa és Magyarország népesedési problémáira azonban nem a bevándorlók betelepítése, hanem a családbarát politika a jó válasz" – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság a népesedési világnap alkalmából.

A Fidesz-alelnök, mostanában tehát már nemcsak homofób, hanem rasszista kijelentéseket is előszeretettel alkalmazó Novák Katalin tárcája úgy látja:

„a magyar kormány számára 2019-ben is a gyermek az első".

„A 2019-es költségvetésben minden eddiginél több pénz – 2 ezer milliárd forint – jut a családokra, ez az összeg több mint a duplája annak, mint amennyit a balliberális kormány 2010-ben fordított a családokra. Januártól tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, összege a 2015-ös havi 20 ezer forinthoz képest a duplájára, 40 ezer forintra emelkedik. Jövőre minden eddiginél több pénzt, 242 milliárd forintot fordítunk a családok otthonteremtésének a támogatására, folytatjuk a bölcsőde- és óvodafejlesztéseket, és továbbra is több százezer gyermek ingyenes étkezését és tankönyvtámogatását biztosítjuk. A vakáció alatt Erzsébet-táborokba várjuk a gyerekeket. Az a célunk, hogy a magyar családok életét még kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá tegyük, és minden lehetséges segítséget megadjunk a családalapításhoz, a gyermekvállaláshoz és gyermekneveléshez" – ömlengett az államtitkárság.

Mindezek realitását szemléltetve csupán erre a korábbi cikkünkre hívnánk fel a figyelmet. Miközben ugyanis Novák Katalinnak és kormányának a gyermek az első, azokat az édesanyákat és bármely hozzátartozókat, akik beteg rokonukat ápolják, simán lesöpörték a parlamenti napirendről. Valójában – mint megírtuk – Magyarországon, ha egy szülő magára marad súlyos beteg gyermekével, a kiemelt ápolási díj és emelt családi pótlék összege együtt is csupán 75 815 forint, miközben egy tartós ápolásra szoruló gyermek ellátása komolyabb költségekkel jár.

Választás 2018 - A Fidesz eredményváró rendezvénye Novák Katalin a Fidesz választási eredményváró rendezvényén
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ennek figyelembevételével érdemes mérlegelni az államtitkárság következő mondatait is: „a 2010 óta folytatott családbarát politika eredményei egyre érezhetőbbek, egyre több pénz marad a családoknál, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált a családalapítás, gyermekvállalás, otthonteremtés. Az elmúlt években 15 ezerrel több házasságot kötöttek, mint 2010-ben. Ezzel párhuzamosan csökkent a válások és a terhességmegszakítások száma. A gyermekvállalási kedv a 2011-es 1,23-as szintről 2017-re 1,50-re emelkedett, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A térségünkben olyan országokat előztünk meg, mint Lengyelország, Szlovákia, vagy Horvátország." A valóságról ebben a cikkünkben írtunk.

Az ENSZ 1987-ben július 11-ét népesedési világnapnak nyilvánította annak emlékére, hogy bolygónk lakossága akkor érte el az ötmilliárdot. „Míg India, Kína és az afrikai országok nagy része túlnépesedési problémával küzd, addig Európában egyre kevesebb gyermek születik" – írta az államtitkárság, persze nem az önbelátás, csak épp a félelemkeltés céljával.