Novák Katalin és a 888 is a sorosista propaganda áldozatává váltak

Természetesen a sorosista propagandát idézőjelben értjük. A lapnál lusták voltak utánaolvasni a saját Soros-gyalázó cikkeiknek is.

2021. szeptember 9., 12:38

Szerző:

Magyarországon szabadabbak az emberek, mint sok EU-s országban – írja kis csúsztatással a 888.hu, Novák Katalin Facebook-posztjára hivatkozva. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egy felmérést osztott meg, amelynek eredménye szerint az EU-ban hazánk azon országok egyike, ahol a legszabadabban érzik magukat az emberek a koronavírus-járvány kitörése óta. Az European Council on Foreign Relations által megrendelt kutatás fő kérdése az volt: Mennyire érzi szabadnak a mindennapjait ahhoz, hogy a saját képességei alapján úgy élje az életét, ahogy akarja?

A válaszadók 41 százaléka úgy véli, teljesen szabadon tud élni Magyarországon, míg 47 százaléka csak részben tudja szabadon megélni a mindennapjait. Ezzel szemben például Ausztriában csupán a lakosság 15 százaléka érzi magát teljesen szabadnak.

Sem az államitkár, sem a 888 nem olvasott utána a kutatásnak, de annak sem, ki készítette el a felmérést, pedig bizonyára elcsodálkoztak volna rajta. A kutatás eredeti anyaga ugyanis azt vizsgálja, hogyan hatott az európai lakosokra a Covid-járvány és milyen az emberek szabadságérzete a korlátozások után/közben. Mivel Magyarországot a lezárások a Fidesz-kormány döntése miatt kevésbé érintették, mint a többi országot az EU-ban, így a kutatásból nem meglepő módon kiderült, hogy a magyarok érezték meg ennek a legkevésbé a hátrányait. 

Nem csak az információk felét hallgatta el a 888, de az oldalukon lefuttatva egy kis keresést az is kiderül, hogy a Fidesz-közeli propagandatermék előszeretettel hivatkozik a kutatást megrendelő European Council on Foreign Relations (ECFR)-ra úgy, mint gonosz, sorosista szervezet, amely propagandisztikus módszerekkel terjeszt hamis információkat, hogy szegény magyarokat megtévessze, az Igaz Magyar Kormányt megbuktassa és az országot a mételybe taszajtsa. 

Nem túlzunk, álljon itt néhány idézet a 888-ról: 

  • „Azt már a Magyar Nemzet cikkéből tudhatjuk, hogy Clooney tagja a Council on Foreign Relations-nek. Ennek a magát „agytrösztnek” nevező csapatnak van európai helyőrsége is, amely ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz és a Nyílt Társadalom Alapítványhoz. Ez pedig nem más, mint a European Council on Foreign Relations. A két szervezet pedig a Clooney nevével fémjelzett Council on Foreign Relations és az európai változata a European Council on Foreign Relations kéz a kézben, együtt harcolnak a Soros-vízióért, a nyílt társadalomért." (Soros-szervezetek kifizetési listáján volt rajta George Clooney)
  • „A European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet az a találkozási pont, ahol a két Soros, György és Alexander, Gerald Knaus, a fizetett lobbis­tájuk és egy sor magyar balliberális politikus útja keresztezi egymást – derül ki a Magyar Nemzet cikksorozatának utolsó írásából." (Magyar Nemzet: A Soros-hálózat és a nagy adatbiznisz)
  • „Council on Foreign Relation-nek van természetesen egy európai kirendeltsége (vagy helyőrsége, kinek, hogy tetszik) a European Council on Foreign Relations, amely úgy kivan tömve Soros-dollárral, mintha nem lenne holnap. Szintén az OSF honlapjáról tudhatjuk, hogy csak 2019-ben több mint 4,5 millió dollárt (1,3 milliárd forint) kaptak a Soros-alapítványtól. A European Council on Foreign Relations honlapján van egy szép hosszú lista is, amelyben országokra lebontva listázzák a tagokat." (Soros köreiből került ki a Reuters új főszerkesztője)

Kis kereséssel szép hosszú listára bukkanunk a 888-on a sorosistának beállított, gonosznak, összeesküvőnek bélyegzett szervezetről, ami hirtelen – kis csúsztatással – kimutatta, amit a kormánypárt hallani akart, úgyhogy gyorsan született is belőle egy cikk az államtitkár Facebook-posztja alapján. „Harcosok vagyunk, ez nem szégyen”, és „ha kell, akkor késlekedés nélkül lövünk” – mondta anno G. Fodor Gábor „politikai gondolkodó", a 888 főszerkesztője a Mandinernek a lapról.