Nívódíjat kapott a TV2 és az Echo TV

2018. szeptember 11., 15:28

Szerző:

Első alkalommal adták át kedden az Országgyűlésben az Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak. A díjat 46 pályázó 51 pályázata nyerte el. 

Az ünnepségen Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke kiemelte, csak a nagy hozzáadott értékű, szellemi újdonságot tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások révén van remény arra, hogy Magyarország erős országgá, a magyarság erős nemzetté, meghatározó gazdasági központtá válhasson. Az állam egyik elsőrendű feladata, hogy patrióta gazdaságpolitika keretében támogassa az értéket és minőséget előállító vállalkozásokat, tette hozzá.

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Par Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ünnepségen a nagydíjak mellett több különdíjat is átadtak. Így a pályázat kommunikációért nívódíjait a közmédia hírszolgáltatásának alkotógárdája mellett, a TV2 Média Csoport Zrt. hírműsorai és alkotógárdája, valamint az Echo TV hír- és hírháttér műsorai és alkotógárdája érdemelte ki. 

A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága.

Hogy pontosan mire gondolhatott a díjak elbírálásánál a zsűri, azt nem tudhatjuk. Így abban sem lehetünk biztosak, hogy döntésükben befolyásolta-e őket az a videó, amelyben a TV2 ismert műsorvezetői az áprilisi országgyűlési választások előtt két nappal elmondták, hogy ők Orbán Viktorra szavaznak. Ahogy azt sem tudhatjuk, hogy a Hír TV fideszes átvételénél aktív segítséget nyújtó Echo TV munkatársai esetében figyelembe vették-e az aktív segítséget.

És akkor itt emlékeztetnénk is arra, hogy a közmédia munkatársai egy áprilisi Guardian-interjúban tálaltak ki, amelyben elmondták, hogyan működik a közmédia gépezete, és hogy a választások után mennyire szörnyen érzik magukat, mert azt gondolták, nem számít, hogy mit kommunikálnak, úgyse nézi őket senki.