Nincs közöm hozzá – mondta Lázár János a kastélyról, amelyet az ő és a családja földjei vesznek körül

2018. február 13., 21:15

Szerző:

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az RTL Klub híradójának sikerült megkérdeznie arról a kastélyról, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó  Batida tanyavilágából emelkedik ki, és szinte kizárólag a politikus vagy valamelyik hozzátartozója tulajdonában lévő föld veszi körül. A fényűző épületkomplexum történetét a Magyar Narancs drónvideója alapján portálunk is bemutatta, és bár nehéz elképzelni, hogy a hivatalosan Nagyréti Vendégház nevet viselő kastély másé legyen, Lázár János azt állítja, hogy semmi köze hozzá

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa”

– mondta a kastélyról, amelyet csak a hozzá tartozó földeken át lehet megközelíteni. Az RTL Klub Híradója az ügyben megszólaltatta Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció politikusát is. aki felhívta a figyelmet, hogy a kastélyhoz gyakorlatilag csak Lázár János édesanyjának az engedélyével lehet eljutni. Szerinte a miniszternek be kellene vallania, hogy a kastély az övé lesz, és ő lakik majd benne, amikor a vadászszenvedélyének hódol. A televízió a kastély építtetőjétől és üzemeltetőjétől szerette volna megkérdezni, hogy szándékában áll-e eladni tulajdonrészt Lázár  Jánosnak, de a cégnek nyilvános elérhetősége nincs.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.