Nincs közöm hozzá – mondta Lázár János a kastélyról, amelyet az ő és a családja földjei vesznek körül

2018. február 13., 21:15

Szerző:

A Miniszterelnökséget vezető minisztert az RTL Klub híradójának sikerült megkérdeznie arról a kastélyról, amely a Hódmezővásárhelyhez tartozó  Batida tanyavilágából emelkedik ki, és szinte kizárólag a politikus vagy valamelyik hozzátartozója tulajdonában lévő föld veszi körül. A fényűző épületkomplexum történetét a Magyar Narancs drónvideója alapján portálunk is bemutatta, és bár nehéz elképzelni, hogy a hivatalosan Nagyréti Vendégház nevet viselő kastély másé legyen, Lázár János azt állítja, hogy semmi köze hozzá

„Ez a két lehetőségem van: vagy az erdőt adom el, vagy ennek a vendéglátóipari vállalkozásnak a részvényeiből próbálok, lehetőségeimhez mérten, valamennyit megvásárolni. Mérlegelni fogom mindkét irányt. Nincs az épülethez egyébként közöm, nem vagyok az épület tulajdonosa”

– mondta a kastélyról, amelyet csak a hozzá tartozó földeken át lehet megközelíteni. Az RTL Klub Híradója az ügyben megszólaltatta Varju Lászlót, a Demokratikus Koalíció politikusát is. aki felhívta a figyelmet, hogy a kastélyhoz gyakorlatilag csak Lázár János édesanyjának az engedélyével lehet eljutni. Szerinte a miniszternek be kellene vallania, hogy a kastély az övé lesz, és ő lakik majd benne, amikor a vadászszenvedélyének hódol. A televízió a kastély építtetőjétől és üzemeltetőjétől szerette volna megkérdezni, hogy szándékában áll-e eladni tulajdonrészt Lázár  Jánosnak, de a cégnek nyilvános elérhetősége nincs.