Németh Szilárdnak elege lett, meg akarja állítani a brutális korrupciót

Keményen lesújtott a Fidesz ökle.

2018. február 9., 15:08

Szerző:

Németh Szilárd bízik abban, hogy a hatóság teszi a dolgát és meg fogja állítani a brutális korrupciót, amit megszokhattunk 2002 és 2010 között.

A Fidesz alelnöke ezt az Echo Tv-ben mondta, a Pesti Srácok pedig idézte. Persze Németh Szilárd nem Tiborcz István és az egykor az érdekeltségébe tartozó cég, az Elios Innovatív Zrt. bűnszervezetben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó  költségvetési csalássorozat gyanújára, illetve az ügyben készült OLAF-jelentésre gondolt, hanem a kormányközeli Szeged Ma híre alapján felkapott propagandahírre reagált így.

A portál ugyanis most épp azzal kampányol az országos politikai szerepvállalástól régen visszavonult Botka László ellen, hogy egy állítólagos tanúvallomás szerint a szegedi polgármester és Toller László összesen 250 millió forintot kért zsebbe azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlanüzletet Pécsen. A titokzatos tanú, aki egy német ingatlanbefektető cég magyarországi megbízottja, azt állította, a milliárdos építési bizniszben a két szocialista politikus személyesen vette át a kenőpénzeket, a befektető magyar partnere pedig maga is reklámszatyorban hordta a pénzt nekik. A férfi persze az Echo TV-nek is megerősítette mindazt, amit a bíróságon már elmondott.

Nem biztos, hogy Némeht Szilárd ugyanarra a brutális korrupcióra gondolt, mint mi
Fotó: LMP sajtó

Németh az ügy kapcsán azt mondta, cseppet sem csodálkozik. Felidézte, maga Gyurcsány Ferenc mondta az MSZP-ből való távozása után, hogy a szocialista párt tele van korrupciós ügyekkel. Emlékeztetett a Zuschlag-ügyre, illetve arra, hogy korábban whiskys dobozban szállították a kenőpénzt a Honvédelmi Minisztériumban, nokiás dobozban a Fővárosi Önkormányzatban. „Itt meg reklámszatyorban” – tette hozzá, kiemelve, bízik abban, hogy a hatóság teszi a dolgát és meg fogja állítani a „brutális korrupciót”, amelyet megszokhattunk 2002 és 2010 között.

 

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.