Németh Szilárd: 1956, háború, Gyurcsány

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára megemlékezett 1956-ról és meg is mondta, mi köze mindennek Gyurcsányhoz. 

2021. október 23., 12:27

Szerző:

 – 1956 egy nagy, ma is tartó, Magyarország szabadságáról szóló háború hősies pillanata volt – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton, a csepeli Királyerdei Művelődési Házban, az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Németh Szilárd hozzátette: a háború arról szól, „Magyarország önálló, szabad országként vagy egy internacionalista baloldali birodalom gyarmataként él-e".

A kommunisták 1956-ban a szovjetek segítségével leverték a magyarok szabadságharcát. Utódaik, a Gyurcsány-féle baloldal fojtotta vérbe a békés megemlékezést a forradalom 50. évfordulóján, és most ugyanez a Gyurcsány és ugyanaz a baloldal akar visszatérni a hatalomba – fogalmazott.
„2022-ben ránk vár, hogy a történelem süllyesztőjébe küldjük azokat, akik tönkretették az országot, akik rátámadtak a saját népükre, akik saját hatalmukért ma is feladnák Magyarország szabadságát, hogy újra egy internacionalista baloldali birodalom gyarmatává tegyék" – jelentette ki.

 

(Kiemelt kép: Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára (b) és Kovács Vilmos, a múzeum parancsnoka az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából rendezett, Magyarok - Fegyverek című új időszaki kiállítás megnyitóján a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2021. október 22-én. MTI/Balogh Zoltán)

14:50

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.