Németh Sándor alapító lelkész többségi tulajdonában van az ATV

2020. május 22., 17:23

Szerző:

Tavaly március óta már nem a Hit Gyülekezetéé az ATV többségi tulajdona, hanem átkerült Németh Sándor alapító lelkész magántulajdonába, írta az Átlátszó és a Magyar Hang közös cikkükben. Ők egyébként egy korábbi gyülekezeti tag májusban megjelenő könyvének nyomozását használták fel.

A talán legsikeresebb magyar alapítású egyház tulajdonában álló egyik vállalkozás tulajdonosai közt a cikk szerint egyszer csak felbukkant egy titokzatos, liechtensteini offshore cég. Ez egyre nagyobb tulajdonrészt szerzett, majd amikor már a többséget is megszerezte, inkább átadta a tulajdonrészét Németh Sándornak. Ezzel a húzással Németh pedig az ATV Zrt. többségi tulajdonosává is vált - áll a cikkben.

Fotó: Facebook

Azt nem tudni, ki állt az offshore cég mögött, és hogyha ezt a vallási közösség is így akarta, akkor minek volt szükség erre a trükkre.

A Hit Gyülekezete közleményben reagált, amelyet változtatás nélkül közlünk: „Az ATV Zrt. a jogszabályoknak megfelelően működik és közvetett tulajdonosi körének részleges változására a jogszabályoknak megfelelően került sor, több mint egy évvel ezelőtt. A televízió tartalmában semmilyen érdemi változás nem történt. A tulajdonosváltozás nem csökkentette a Hit Gyülekezetének az ATV Zrt.-ben közvetetten fennálló tulajdoni részesedését. Az ATV Zrt. magáncég, tulajdonosi háttere eddig is közismert volt. Az ATV Zrt. a további vádaskodások esetén peres úton vesz elégtételt a jogsértésekkel szemben.”

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.