Nemcsak a nemzetközi helyzet, a hőség is fokozódik

Pénteken akár 39 fokot is mérhetünk. Csütörtökön narancs riasztás van érvényben a kánikula miatt. 

2022. július 21., 06:05

Szerző:

Csütörtökön is a napsütésé lesz a főszerep, legfeljebb késő délután nyugaton növekedhet meg kissé a felhőzet, de zápor, zivatar kialakulása itt sem várható, írja az Időkép. Keleten az északi, északkeleti, a Kisalföldön a déli szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 10-19 fokig hűl a levegő. Délután 33-39 fokos hőségre készülhetünk.

Pénteken nyugaton és északon egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, de a napsütésé marad a főszerep. Helyenként élénk, erős lesz a nyugati szél, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 14-23, délután 33-39 fokot mérhetünk.

(Fotó: MTI/Varga György)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.