"Nem tudok hibázni" - állítja magáról a színi-igazgató

Forgács Pétert választotta a Győri Nemzeti Színház igazgatójává pénteki ülésén a megyei jogú város közgyűlése.

2011. május 27., 22:45

Egyedül a teátrumot jelenleg megbízott vezetőként irányító Forgács Pétert terjesztették személyi javaslatként a testület elé, ahol egyhangú szavazással 22 voksot kapott. Az új vezető megbízása július 1-jétől 2016. január 31-ig szól. A másik pályázó Eperjes Károly, az Új Színház művésze, a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója volt, a győri városi közgyűlés kulturális ügyekben illetékes szakbizottsága azonban a múlt héten a szakmai bírálóbizottság álláspontjának ismeretében nagy többséggel Forgács megválasztását támogatta vele szemben - írja a

7óra7.

„Nem tudok mást mondani, csak azt: közönségcentrikus lenne, bőven 10 ezer bérletes felett lennénk, és mindenkinek jó kedve lenne miatta – válaszolta. – De ha nyerek, ez nem is lehet másképp, mert nem tudnék hibázni. Ez így elég nagyképűnek hangzik, de elég sokat játszottam és rendeztem ahhoz, hogy meglegyen az ehhez kellő tapasztalatom. A munkáim pedig magukért beszélnek” – mondta az újonnan kinevezett igazgató egy május 17-i interjúban. Forgács hozzátette: ha ő nyer, „öt év nyugalom” következik a színház életében.

A győri színházigazgató-választással kapcsolatban a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila tegnap közölte: az Előadó-művészeti Tanács alkalmatlan szerepe betöltésére, ezért javasolják annak felfüggesztését.

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.