Nem tud igazat mondani a Fidesz: nem most megy, már a múlt héten járt Brüsszelben Soros György

2017. november 15., 13:08

Szerző:

Vagy tévedett, vagy tudatosan csúsztatott a Fidesz, amikor azzal igyekezett tüzelni a hazai közvéleményt: a jövő héten Soros György azért látogat Brüsszelbe, hogy „mozgósítsa csapatait” Magyarország ellen.

„Arra kell számítani, hogy erősödik a következő napokban, hetekben Brüsszel és a Soros-szervezetek Magyarország elleni támadássorozata, és felgyorsul a Soros-terv végrehajtása” – mondta hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az MTI tudósítása szerint Hidvéghi állította: a jövő héten Soros György Brüsszelbe látogat eligazítást tartani.

A fideszes képviselő arról is beszélt, hogy a pénzember alapítványától kikerült iratok szerint az Európai Parlament 226 képviselőjét tartják nagyon megbízható szövetségesnek, így a pénzemberé az EP legnagyobb frakciója. Állította: Magyarországot egyértelműen azért támadják, mert továbbra is határozottan ellenállunk a bevándorlási kérdésben annak a nyomásnak, amely a Soros-féle hálózattól és Brüsszel különböző szereplői részéről ránk nehezedik, meg fogjuk védeni a magyar határt, és ebben a kérdésben nem fogunk engedni – fogalmazott Hidvéghi.

Szavaival szemben tény, hogy Soros György a jövő héten nem látogat Brüsszelbe. Már csak azért sem, mert, mint az Cecilia Wikström svéd liberális európai parlamenti (EP-) képviselő november 10-i Twitter-bejegyzéséből egyértelmű lehet:

Soros György a múlt héten járt Brüsszelben.

Információink szerint ráadásul a magyar dollármilliárdos nem csak liberálisokkal, így például Guy Verhofstadt frakcióvezetővel találkozott, aki persze korábban jelezte: tárgyalásaik során felveti majd a magyar kormány újabb nemzeti konzultációjának, valamint a Soros-ellenes plakátkampánynak az ügyét is. Úgy tudjuk, hogy a filantróp csütörtökön és pénteken tartózkodott az Európai Unió fővárosában, ahol számos uniós vezetővel, valamint képviselővel találkozott, így az Európai Bizottság és az Európai Parlament egyes tagjaival is.

Talán a legpikánsabb, hogy a találkozók egyikén, úgy tudjuk, részt vett Gál Kinga fideszes EP-képviselő is. Így aztán a Fidesz kommunikációs igazgatójának, ha máshonnan nem, párttársától értesülnie kellett, illetve kellett volna arról, hogy vajon miféle eligazítást kapott Soros Györgyről...

Hidvéghi Balázs a HVG.hu-nak megmagyarázta, honnan szedték a jövő hetet. „A Népszava írt erről, és az európai liberális frakciótól megerősítették az értesülést” – mondta. Ez meg azért érdekes, mert a Népszava cikkében a jó dátum szerepelt, a Fidesztől meg mégsem azt várná az ember, hogy a liberális frakciótól érdeklődik, miközben saját képviselője részt vett a találkozón.

13:28

A bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket. Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt. Dobrev Klára állítja: Áder János testvére is bűnös a pedofil botrányban. Gy. Németh Erzsébet azzal vádolta a húgát, hogy tudott róla mégsem tett semmit. Ezekért a kijelentésekért Áder János húga perel. 

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.