Nem tartja be az igéretét a kormány, továbbra is büntetlenül szennyezhetnek az akkumulátorgyárak

Hiába ígért pontosítást a kormány, ez nem történt meg. Gulyás Gergely mindent a Dunaferr dolgozóira fog.

2023. október 1., 20:32

Szerző:

A hatályos kormányrendelet alapján továbbra is megúszhatják a bírságot és a bezárást a környezetszennyező gyárak, köztük az akkumulátoripari üzemek – nyilatkozta Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa az RTL Híradónak.

Gulyás Gergely miniszter szerint a jogszabályt a Dunaferre szabták, mert ha ott leáll a kohó egy minimális környezetszennyezés miatt, akkor szinte soha többé nem tudják újraindítani. A kormány úgy fogalmazott: aki támadja a szabályozást, az az ott dolgozókat támadja.

(Kiemelt képünk: Tüntetés Európa legnagyobb akkumulátorgyárának beruházása ellen Debrecenben 2023. február 4-én. Fotó: KISBENEDEK Attila / AFP)

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.