Nem lesz tömeges Pfizer-nap, csak a 16-18 évesek foglalhatnak rá időpontot

Közülük 84 ezren regisztráltak, ők ma kapnak sms-t, amellyel beléphetnek az időpontfoglalóba. Mindenki más Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra kérhet időpontot.

2021. május 10., 09:15

Szerző:

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra - adta hírül a kormányzati koronavírus-oldal. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg ezzel az időpontfoglaló, akik ma SMS-értesítést is kapnak erről. Az oltásukra május 13. csütörtöktől - május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. 

Az oltás Pfizer vakcinával fog történni, ám ehhez szülői beleegyező nyilatkozatra lesz szükség. Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. Felhívták a figyelmet, hogy a Pfizer vakcinára kizárólag ez a korosztály tud majd egyelőre időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra tud foglalni.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

(Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila)