Nem kért bocsánatot a veronai busztragédiát túlélt sofőr az elhunyt gyerekek szüleitől - Videó

2019. január 19., 20:04

Szerző:

Tavaly októberben elkezdődött a 17 áldozatot követő, 2017. január 20-án történt veronai buszbaleset tárgyalása Olaszországban, amellyel kapcsolatban az olasz hatóságok összesen hat embert vádolnak: az autópálya társaság öt mérnöke és tervezője mellett a magyar buszsofőrt - számolt be az RTL Klub Híradója.

A hírműsor szerint eddig egyik vádlott sem ment el a tárgyalásokra, pedig a hozzátartozók régóta szerettek volna szembenézni a sofőrrel. Egyikük például órákig várakozott a buszvezető békéscsabai otthona előtt. Azt mesélte, hogy a sofőr végül csak az udvarra engedte be.

- Végig zavarban volt, sok kérdésre pedig egyáltalán nem tudott válaszolni - mondta a hozzátartozó, aki rákérdezett a sofőr jogosítványára, mert a gyászoló családokat az első perctől nagyon bosszantotta, hogy nem vonták be a férfi vezetői engedélyét.

- A sofőr elmondta, hogy egyszerűen besétált a megfelelő hivatalba, és minden gond nélkül kiállítottak neki egy újat - mondta az egyik áldozat édesapja.

A hozzátartozó arra a kérdésre, hogy bocsánatot kért-e tőle a buszvezető, nemmel válaszolt. Hozzátette: „Ki kellene állnia és tudni kellene válaszokat adni, és tudni kellene bocsánatot kéri”.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.