Nem indul újra a szolnoki színházért Balázs Péter

Az igazgató az okokról nem nyilatkozott, februárban kezdi meg utolsó rendezését.

2021. január 26., 21:00

Szerző:

 

Balázs Péter a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója nem indul a színház tavaly decemberben kiírt igazgatói pályázatán - írta a az Index. Az igazgató még fél évig, június 30-áig dolgozik a színháznál, mint mondta, addig tart a megbízatása.

Az okokról nem nyilatkozott. Arról, hogy milyen érzésekkel távozik, Balázs Péter azt mondta: „A színház sok megbecsülést nem kapott a sajtó részéről, annál több haragot, (...) mégis csodálatos volt ez a tizennégy év. Amikor kineveztek 2007-ben, egyfajta népszínház mellett tettem le a voksomat, amiért kaptam is rendesen támadásokat, de (...)  nem lehet mindig Bánk bánt se játszani, mert nem jönnek el az emberek”.

Az igazgató februárban kezdi meg utolsó rendezését: Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabját állítja színpadra. A tervek szerint az előadás premierje március végén lesz.

 

 

15:54

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.

12:07

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.