Nem fizetnek bevándorlási különadót a civilek

2018. szeptember 17., 08:00

Szerző:

Nem fizetnek bevándorlási különadót az RTL Híradónak nyilatkozó civil szervezetek. Álláspontjuk szerint rájuk nem vonatkozik a nyár elején elfogadott új szabályozás. 

Vannak szervezetek, amelyek azért kampányolnak, hogy Magyarországon emberségesebben bánjanak a menedékkérőkkel és menekültekkel, más szervezetek jogi segítséget nyújtanak a rászorulóknak, de senki nem dolgozik azért, hogy a bevándorlást elősegítse – mondta Demeter Áron, az Amnesty International szakértője. 

Hétfőig kell bevallani és befizetni a 25 százalékos különadót azoknak a szervezeteknek, amelyek a kormány szerint támogatják a bevándorlást.

Csakhogy azt sem tudja megmondani senki, hogy melyik szervezet és milyen tevékenység minősül ilyennek. A menekülteket ruhával és élelmiszerrel segítő Migration Aid a NAV-tól kért állásfoglalást saját magával kapcsolatban, de máig nem kaptak választ. A biztonság kedvéért azért augusztusban megszüntették az adományok fogadását, mert elvileg azok értéke után is követelheti tőlük a 25 százalékot az állam.

2024. május 3., 10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.