Nem erőszakolta meg áldozatát a soroksári gyilkos

2018. október 4., 07:01

Szerző:

Nem erőszakolta meg a gyilkos a soroksári futónőként ismert Gyurik Krisztinát – derítette ki az ügy több ezer oldalas iratanyagát áttanulmányozva Lichy József, a gyanúsított R. Szilveszter védője. Ez sok kérdést felvet, az indíték ugyanis egyértelműen a szexuális erőszak volt, így azonban ez a továbbiakban már nem igaz – mondta a Blikknek az ügyvéd.

A lap úgy tudja, a brutálisan meggyilkolt nő holttestén több helyen is megtalálták az elkövető vérét és izzadságát, ondót azonban nem ott, hanem az áldozat egy személyes holmiján találtak. Gyilkosa Krisztinát lemeztelenítette, ruhái a mai napig nem kerültek elő. Mobiltelefonját öt év után egy börtönletétben, R. Szilveszter leadott holmijai között találták meg a nyomozók, miután a gyilkosság után öt évvel kiderült, hogy az ő DNS-e található meg az áldozaton és a gyilkossághoz használt kötélen.

Az áldozat férje, Kardos Lajos megdöbbent, amikor értesült róla, hogy a gyilkosság előtt vélhetően nem történt nemi erőszak.

– Kértem a rendőrségtől az orvos szakértői papírokat, de nekem nem adták. Amennyiben valóban nem erőszakolta meg a támadója Krisztit, ez egy pici megnyugvást jelentene nekem, hisz akkor legalább azt a borzalmat nem kellett átélnie szegénynek – mondta a Blikknek.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.