Nem engedte meg a Fidesz, hogy Bálint gazda díszpolgár legyen a XVI. kerületben

2019. február 14., 15:29

Szerző:

Többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra elkaszálta Bálint György kertészmérnök, Bálint gazda díszpolgárságát – írta Facebook-oldalán ifj. Mizsei László kerületi LMP-s képviselő, aki a pártfegyelemnek tudja be a döntést – írja a 24.hu.

Mizsei László hozzáteszi, hogy „az idén százéves Bálint gazda „megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt”.

Vincze Ágnes fideszes képviselő ezt a kommentárt fűzte a csalódott ifj. Mizsei László bejegyzéséhez:

„Laci, szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMP-vel választást, és akkor majd az lesz a díszpolgár, akit csak szeretnél."

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.