Nem elég a rezsiválság, megjelentek a rezsiszámla-csalók is

Hamis számlákkal próbálnak pénzt szerezni a csalók. 

2022. november 11., 09:17

Szerző:

Kihasználják a csalók az új rezsiszámítás miatti bizonytalanságot, hamis számlákkal próbálnak pénzt szerezni. Az egyik energiaszolgáltató több mint háromszáz bejelentést kapott a napokban arról, hogy ügyfelei hamis számlákat kapnak. Kiberbiztonsági szakértők azt mondták híradónknak: mindenki ellenőrizze, milyen email címről kapta a számlaértesítőt – írja az ATV.hu.

A csalók által elküldött hamis számlákon jól látható, hogy ha rákattintunk a feladó címére, nem az energiaszolgáltató címe jelenik meg, hanem egy értelmetlen cím. A csalók ezúttal az E.ON nevében próbálnak pénzt beszedni. Varga Ivett, az E.ON szóvivője azt mondta az csatornának, hogy ezek a számlaértesítők nagyon hasonlítanak a szolgáltató által küldött levelekhez, azonban ilyenkor érdemes átgondolni, hogy valóban vártunk-e levelet onnan.

Varga Ivett elmondta, hogy az elmúlt napokban több mint 300 olyan bejelentést kaptak, ahol az ügyfeleknek gyanús lett egy-egy „számla”.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA-Bizományosi Oláh Tibor)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.