Nem csalt a helyi főtörzszászlós megérzése, kiszúrta a peches tolvajt

Egy slusszkulcs, 250 forintnyi apró és egy csőkulcs lett volna a zsákmánya.

2021. október 25., 15:04

Szerző:

Az ünnepi szolgálat leteltével indult haza a Pilisvörösvári Rendőrőrs főtörzszászlósa vasárnap éjszaka. Az óra majdnem kettőt mutatott, amikor a Budai úton megpillantotta a murvás területen parkoló autóbuszról leszálló férfit. Mint a police.hu írja, mivel a férfi nem tűnt sofőrnek, a rendőr a megérzésére hagyatkozva a jármű felé vette az irányt.

Mint kiderült, a 26 éves, láthatóan bódult férfinak annyi köze volt a buszhoz, hogy előzőleg kinyitotta és kutatott rajta. Egy slusszkulcs, 250 forintnyi apró és egy csőkulcs lett volna a zsákmánya, ha a járőr ki nem szúrja. A férfi drogtesztje THC-re, AMP-re és BZO-ra pozitív eredményt mutatott, ezért mintavételre előállították. Lopás kísérlete vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás a Pilisvörösvári Rendőrőrsön.

(Kiemelt képünk illusztráció: DImény András / 168)

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.