Nem a Fidesz miatt mondta le az előadást – állítja az ember, aki száműzte Pécsről az Alföldi Róbert főszereplésével készült színdarabot

2018. április 24., 18:46

Szerző:

Nem önként, de hosszú hallgatás után megtörte a csendet Vincze Balázs, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Központ ügyvezetője, aki néhány napja az intézmény nevében lemondta az Átrium Színház pécsi vendégjátékát, az Alföldi Róbert főszereplésével készült Igenis, miniszterelnök úr! című színdarab előadását. A közkeletű gyanú szerint a lemondás oka a nyíltan ellenzéki Alföldi Róbert szereplése volt, a Zsolnay Örökségkezelő pedig a Facebook-oldalán jelezte, hogy az előadás elmarad, úgy, hogy az alkotóknak nem szóltak erről, és más közleményt azóta sem adtak ki az ügyben. Vincze Balázst végül a Népszavának sikerült megszólaltatnia, az ügyvezető pedig azt mondta, szó sincs arról, hogy a fideszes városvezetés miatt száműzte volna Pécsről az előadást, a döntést azonban most sem indokolta.

– Hiába is mondanék bármit, nem hinnének nekem

– hárította el az erről szóló kérdést, hiába győzködte az újságíró, hogy mégiscsak mondania kellene valamit, hogy eloszlassa a fideszes utasításról szóló közkeletű gyanút. A kérdésre, hogy a Zsolnay Örökségkezelő Központ által szervezett évi 2700 programból hányat mondtak le korábban indoklás nélkül, Vincze Balázs nem tudott választ adni. 

– Egyszer talán elárulja döntése hátterét, de most, ebben a légkörben semmiképp

– magyarázkodott még egy kicsit. Vincze Balázzsal ma beszélt a Zoom is. A fentieket csak annyival egészítette ki, hogy az száműzött előadás napján semmilyen előadás nem lesz a helyszínen, a a Kodály Központban. Szerinte az előadás lemondásával Zsolnay Örökségkezelő Központot nem érte kár, az Átrium Színházzal ugyanis szerződést sem kötöttek az ügyben.

Vincze Balázs
Fotó: Youtube

A színdarabot egyébként a független vezetésű Szigetváron tűzik műsorra, amelynek a képviselő-testületében a Szigetvári Emberekért Egyesületé a többség. Két előadást is tartanak, az összesen 700 jegyet villámgyorsan, 24 óra alatt alatt elkapkodták.