Nemsokára digitális Covid-igazolványra lehet szükség a repüléshez

A hamisítás elleni védelem érdekében applikációban lennének elérhetőek az oltottságot vagy negatív teszteredményt igazoló adatok a légi közlekedést használó utasok esetében.

2021. február 23., 13:22

Szerző:

A hamisítás elleni védelem érdekében applikációban lennének elérhetőek az oltottságot vagy negatív teszteredményt igazoló adatok a légi közlekedést használó utasok esetében – írja a TelexBBC nyomán azzal, hogy a Covid Travel Pass (Covid Utazási Igazolvány) annyira közel van, hogy akár már heteken belül is elindulhat, megkönnyítve így a közlekedést, illetve életet lehelve a számos gazdasági áldozattal járó ágazatba.

A portál cikke szerint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (International Air Transport Association, IATA) szerint az e-Covid-igazolványt úgy tervezik, hogy más digitális megoldásokkal is működjön majd. iOS- és Android-platformokon is elérhető lesz, várhatóan ingyenesen. Elsőként a Singapore Airlines vezetett be hasonlót még tavaly decemberben.

Az IATA tájékoztatása szerint a legtöbb ázsiai légitársasággal tárgyalnak már, a tervek szerint pedig a pass heteken belül tökéletesen működő rendszer lesz.

(Kiemelt kép: Utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.