Negyvenötezer forintból ki is jön egy gyerek napközis táboroztatása idén

Drágább, mint tavaly, mégis nő az érdeklődés.

2023. április 12., 10:03

Szerző:

Az elmúlt időszakban az infláció és az árak emelkedése egyre nagyobb terhet jelentett a családok számára, a nyári táborok iránti kereslet azonban továbbra is növekszik.

A taborfigyelo.hu adatai szerint az alapanyagigényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve. A portál vezetője, Tóth Béla jelenlegi, előzetes adataikra hivatkozva úgy becsült, hogy egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint körül várható az ottalvós táborok átlagos díja – idézi a 24.hu.

Tavaly májusi tájékoztatásukban még arról írtak, a tábordíjak 10-20 százalék között emelkedtek, nagyrészt a táboroztatók költségeinek növekedése miatt. 2022-ben a napközis táborokra 38 500 forintos átlagdíjat számoltak, az ottalvós táborokra 60 ezer forintot egy turnusra.

Bár ehhez képest idén 16-17 százalékkal lehetnek drágábbak a táborok, a portál szakemberei szerint az árak emelkedése ellenére a nyári táborok iránti kereslet továbbra is erős marad.

(Kiemelt kép: táborozó gyerekek horgásznak a maszáj falu melletti tóban a Nyíregyházi Állatpark nyári táborában, a Zoosuliban 2021. június 22-én. Fotó: MTI/Balázs Attila)

 

 

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.