Négy hónap alatt 18,7 milliárdot szórt el propagandára Rogán Antal hivatala

2018. október 24., 11:00

Szerző:

Legutóbb júniusban kötött 25 milliárd forintos keretszerződést a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda irányítása alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH). Ebből 18,7 milliárd forintnyi megbízást már ki is osztott – írja a 24.hu

A legtöbbet, 5,9 milliárd forintot a Sargentini-jelentés ellen fellépő, szeptemberben indított kampányra szánták, ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség 4,5 milliárdos, illetve az Államadósságkezelő Központ 1,4 milliárd forintos megbízása követi. 

Tavaly összesen több mint 65 milliárd forintot osztott ki a kormány propagandacélokra. Ebből az NKH 2019-ben  az az ezévi összegnél is 9 milliárddal többet, 29,6 milliárd forintot költhet.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.