Négy év börtönt kapott az a 19 éves gyúrói fiú, aki bérgyilkossal akarta megöletni a szüleit

2020. február 20., 19:19

Szerző:

Gy. K. a tanulmányai befejezését követően is a szülei házában maradt, megállapodott velük, hogy havi 30 ezerrel járul hozzá a háztartás költségeihez, s további 30 ezret fizet a saját lakástakarékossági számlájára.

A fiúnak nem volt rendes munkahelye, ezért nem fizette a számláit és több százezer forintos tartozása volt. Mivel a szülei ezt nem díjazták, ezért velük is megromlott a kapcsolata. Két évvel ezelőtt arra kérte az egyik ismerősét, hogy szerezzen neki mérget, mert meg akarja ölni a szüleit azért, mert folyamatosan piszkálják és vitáznak vele. Abban bízott ugyanis, hogy ha megöleti őket, akkor jobbra fordul majd az élete - írja a 24.hu

Később telefonon és személyesen is többször tárgyalt két férfival, akiknek 1-1 millió forintot ajánlott, ha megölik apját, anyját, vagy ajánlanak egy bérgyilkost. Egyikőjüket arra is megkérte, hogy a gyilkosság után a szülei házát gyújtsa fel.

Egyikük elutasította a felkérést, míg a másik 2 millió forintért látszólag elvállalta.

Ezt követően az emberölésre felkért két személy szöveges, illetve hangüzenet formájában felvette a kapcsolatot a fiatalemberrel azért, hogy a szándékának komolyságáról meggyőződjön, illetve a terveiről bizonyítékot szerezzen. A cselekmény végrehajtását látszólag elvállaló férfi ismerősök közreműködésével értesítette a szülőket, majd a hatóságokat arról, hogy mire készül a fiuk.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta a Székesfehérvári Törvényszék korábbi ítéletét, és jogerősen is négy év börtönre ítélte a gyúrói fiút.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.