Ne felejtse – futóverseny lesz Budapest belvárosában

Futóverseny miatt korlátozzák a forgalmat Budapest belvárosában a hétvégén

2022. október 8., 07:01

Szerző:

Több belvárosi útvonalon is részlegesen vagy teljesen korlátozzák a forgalmat futóverseny miatt a hétvégén - közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A rakpartokat felejtse el

A szombati és vasárnapi SPAR Budapest Maraton miatt szombat délelőtt a budai alsó és felső rakpartokon, és azok környékén, vasárnap délelőtt és kora délután pedig a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között korlátozzák részlegesen vagy teljesen a közlekedést.

A Szabadság hidat vasárnap várhatóan reggel fél tíztől kora délutánig zárják le a közúti forgalom elől, emellett a Margit hídon és az Árpád hídon is sávlezárásra kell számítani.

A rajt és a cél a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon lesz, amelyet szintén lezárnak.

A verseny miatt több közösségi közlekedési járat forgalma módosul, részletek a www.bkk.hu oldalon olvashatóak.

(Kiemelt kép: A 36. SPAR Budapest Maraton Fesztivál maratoni távjának résztvevői a Henryk Slawik rakparton 2021. október 10-én. MTI/Bruzák Noémi)

Tegnap 21:45

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.