Navracsics Tibor uniós biztos szerint a saját pártja, a Fidesz nem tartotta méltónak arra, hogy EP-képviselő legyen

2019. április 19., 06:16

Szerző:

Európai parlamenti képviselő szeretett volna lenni a 2019-es EP-választás után Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási biztosa, de a volt miniszterelnök-helyettes állítása szerint a pártja nem tartotta erre méltónak - derült ki a politikus Politico-nak adott interjújából. Navracsics neve ugyan szerepel a Fidesz EP-listájának 44. helyén, de mivel a magyar pártok összesen, maximum 21 képviselőt küldhetnek Brüsszelbe, nyilvánvaló, hogy miért kapta a helyezést.

Navracsics 2014-ben került uniós biztosi székébe, amikor is távozott külügyminiszteri posztjáról, előtte pedig jóval nagyobb befolyással rendelkező közigazgatási miniszter, illetve kormányfő-helyettes volt. Emiatt a Fideszben mérsékeltnek, nyugatbarátnak számító Navracsics számára a brüsszeli kiküldetést is egyfajta lefokozás volt. A politikus ráadásul nemrég a Fiala Jánosnak adott interjújában arról panaszkodott, hogy magára maradt a Fideszben, nem igénylik a segítségét semmiben, sőt, már a jelenlétét sem nagyon kívánják.

Ennek ellenére a Politico-nak adott interjújában sem mondott negatív dolgokat pártjára, sőt, Navracsics szerint a Fidesz a következő Európai Parlamentben fontosabb szerepet fog játszani.

Navracsics Tibor
Fotó: Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.