Navracsics bizakodó, szerinte kibékülhet a Fidesz és a Néppárt

Az Európai Néppárt tisztújító kongresszusa előtt adott optimista nyilatkozatot Orbán régi-új minisztere.

2022. június 3., 15:10

Szerző:

Az Európai Néppárt tisztújító kongresszusán járt Navracsics Tibor európai fejlesztésért felelős miniszter Rotterdamban. Látogatásáról az InfoRádiónak azt nyilatkozta, bizakodó a Fidesz és a Néppárt jövőbeni kapcsolatát illetően, sőt

a Fidesz előbb-utóbb akár vissza is kerülhet a pártcsaládba.

Arról is beszélt, szerinte a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a helyreállítási alap pénzeit Lengyelországhoz hasonlóan Magyarország is minél előbb meg tudja kapni. Mindezeket Navracsics annak ellenére fogalmazta meg Navracsics, hogy ismert, felfüggesztése után, 2021 márciusában a Fidesz saját maga lépett ki az Európai Néppártból.

Azt is elárulta, ő éppen ezért nem fideszesként, hanem KDNP-sként vett most részt a kongresszuson, 2003, azaz a kettős párttagság engedélyezése óta ő ugyanis mindkét párt tagja. De hozzátette, látogatásának nem titkolt célja az volt, hogy javítson az újraválasztott néppárti elnök, Manfred Weber és Orbán Viktor, valamint politikai csoportjaik kapcsolatán, és egyfajta diplomáciai szerepet vállaljon a magyar kormány és a jobboldali pártcsalád között.

„A látogatás célja részemről az volt, hogy azokat a személyes kapcsolatokat, amelyeket korábban mint néppárti biztos kialakítottam, azokat újraélesszem vagy életben tartsam”

– mondta Navracsics erről.

(Kiemelt kép: Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter beszédet mond az új kormánybiztosok bemutatásán Budapesten 2022. május 30-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.