Navracsics: Nem volt jó politikai döntés, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból

Navracsics Tibor szerint a Fidesz rossz politikai döntést hozott, amikor kilépett az Európai Néppártból.

2022. november 4., 10:55

Szerző:

Időarányosan jól áll a kormány azzal a 17 vállalással kapcsolatban, amelyek függvényében kapja meg Magyarország az uniós forrásokat – közölte Navracsics Tibor a 24.hu interjújában. Hangsúlyozta, hogy a november 19. egy fontos időpont, ugyanis akkor kezdi meg működését az Integritás Hatóság, valamint a vállalásokat addigra kell végrehajtani.

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogyha nem sikerül akár a Helyreállítási Alapról megegyezni, akkor azt személyes kudarcnak tekinti. „Egy megállapodás mindig két félen áll, mi folyamatosan mondjuk, hogy meg akarunk egyezni. Hogy a bizottság részéről milyen politikai motivációk vannak, azt mi nem tudjuk befolyásolni” – tette hozzá.

Navracsics elmondta, hogy identitás kérdése volt, hogy átlépett a KDNP-be, ami tagja maradt az Európai Néppártnak, ugyanis ő az európai kereszténydemokrácia részének tartja magát. Arra a kérdésre, hogy hiba volt-e a Fidesznek kilépnie az Európai Néppártból együrtelmű igennel válaszolt. „Én úgy gondolom, hogy igen, ez nem jó politikai döntés volt a Fidesz részéről” – mondta.

(Fotó: Pozsonyi Roland)

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.