Navracsics már tárgyal Orbánnal az önálló miniszteri tárcáról

Kormányátalakítás várható az év végén, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat, a hírt ő sem cáfolta.

2023. október 1., 12:46

Szerző:

Zajlanak a tárgyalások Navracsics Tibor és Orbán Viktor miniszterelnök között a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról. Navracsics az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy önálló tárcája lesz, minden bizonnyal a közigazgatásért és a területfejlesztésért felel majd, januártól. A politikus azt is elmondta, hogy változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre. 

A Magyar Hang írta meg, hogy kormányátalakítás várható, Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. A lap értesülése szerint a jelenleg a területfejlesztésért és az uniós forrásokért felelős Navracsicshoz kerülne a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió, míg a Gulyás Gergely vezette tárca a jövőben politikai feladatokat látna el.

Navracsics a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

A Miniszterelnökségen György István felel államtitkárként a területi közigazgatásért, Potápi Árpád a nemzetpolitikáért, Révész Máriusz az aktív Magyarországért, Soltész Miklós pedig egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért.

 (Kiemelt kép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter Brüsszelben, miután találkozott Johannes Hahn költségvetésért felelős európai főbiztossal 2023. szeptember 6-án. Fotó: Navracsics Tibor, Facebook)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.