Elérhetetlenné vált a Fidesz-közeli közösségi oldal, nagy gáz lehet a pénzügyekben

Árbevétel nincs, áfát viszont nem fizetnek. A NAV végrehajtást kezdeményez. 

2021. augusztus 27., 10:43

Szerző:

Napok elérhetetlen a „magyar Facebooknak" szánt közösségi oldal, a HunDub. Az elmúlt hónapokban már akadtak komoly problémák az oldallal, többször is előfordult, hogy leállt a szolgáltatás, valamint komoly réseket találtak a rendszeren, ami által láthatóvá váltak a felhasználók által privátban küldött képek is. Ezek között gyermekpornográf fotókra bukkantak, amiért a portál bejelentést tett a rendőrségen.

Az Mfor szerint azonban úgy tűnik, hogy az informatikai hibák mellett számviteli téren sincs minden rendben az üzemeltető cégnél. A Hundub Kft. ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtás alatt állók listáján is szerepel. A NAV a végrehajtási eljárás megindítását július 5-én tette közzé, július 2-án pedig a Hundub Kft. "áfa bevallást be nem nyújtó adózó" lett. A cég 2020 augusztus végén jött létre, és mivel árbevételre nem tett szert, végül 3,6 millió forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet. 

(Kiemelt kép: Fotó: 168.hu | Dudás Szabolcs)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.