Elérhetetlenné vált a Fidesz-közeli közösségi oldal, nagy gáz lehet a pénzügyekben

Árbevétel nincs, áfát viszont nem fizetnek. A NAV végrehajtást kezdeményez. 

2021. augusztus 27., 10:43

Szerző:

Napok elérhetetlen a „magyar Facebooknak" szánt közösségi oldal, a HunDub. Az elmúlt hónapokban már akadtak komoly problémák az oldallal, többször is előfordult, hogy leállt a szolgáltatás, valamint komoly réseket találtak a rendszeren, ami által láthatóvá váltak a felhasználók által privátban küldött képek is. Ezek között gyermekpornográf fotókra bukkantak, amiért a portál bejelentést tett a rendőrségen.

Az Mfor szerint azonban úgy tűnik, hogy az informatikai hibák mellett számviteli téren sincs minden rendben az üzemeltető cégnél. A Hundub Kft. ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtás alatt állók listáján is szerepel. A NAV a végrehajtási eljárás megindítását július 5-én tette közzé, július 2-án pedig a Hundub Kft. "áfa bevallást be nem nyújtó adózó" lett. A cég 2020 augusztus végén jött létre, és mivel árbevételre nem tett szert, végül 3,6 millió forintos veszteséggel zárta a tavalyi évet. 

(Kiemelt kép: Fotó: 168.hu | Dudás Szabolcs)

10:21

A Vitézi Rend nevű szervezet Csongrád-Csanád, Békés megyei törzskapitányságának tagjai október 15-én emléktáblát avatnak Horthy Miklós tiszteletére Újszegeden, ahol Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője is beszédet mond.

2022. október 2., 06:05

Mintegy 50 ezres közönség előtt tartották meg szombaton a 65 éves Ötöslottó Szuperkoncertet, amelyen a hazai zenei élet legismertebb előadói léptek színpadra a Puskás Aréna Szoborparkjában – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. az eseményt követően közleményben az MTI-t.